Torturi

TORT TIRAMISU FĂRĂ OU–gata în 10 minute

Un tort Tiramisu fără ou e foarte obișnuit la noi acasă. Da, nu e rețeta clasică și binecunoscută, cu ouă: nici crude, nici gătite pe baie de aburi. Pur și simplu, le-am omis cu totul. Rețeta este foarte gustoasă și așa și chiar se prepară mai repede!

Bineînțeles că voi o puteți personaliza după gustul propriu: să adăugați diferite arome în cafea, sau chiar alcool (Rom, Marsala, Cognac, etc) Ba chiar, în varianta pentru copii, puteți renunța la cafea și folosiți ciocolată caldă, ori compot!  De asemenea, între straturile de cremă puteți ascunde fructe, bucățele de ciocolată, etc. Astfel, se creează nenumărate posibilități și variante.

Pentru persoanele alergice, există și pișcoturi fără gluten, ori mascarpone și smântână vegetale. așa că se rezolvă și problema aceasta. Așa se obțin variante vegane, raw-vegane, fără gluten, sau fără zahăr (pentru asta înlocuiți zahărul cu orice îndulcitor agreați).

Există atât de multe rețete și versiuni de Tiramisu, încât nu cred să existe cineva care să nu fi încercat până acum măcar una din acestea!

Tort Tiramisu fara ou

Revenind la acest Tort Tiramisu fără ou, pot spune fără să exagerez că e gata în 10 minute. Este un tort fără coacere, iar asta înseamnă că nu mai avem nevoie de pregătirea din timp a blaturilor. Așadar, timpul de preparare este redus mult. Pe lângă asta, crema se prepară doar amestecând ingredientele într-un singur bol. Așadar, timpul de preparare este redus la maximum: chiar 10 minute!

Mai greu e cu timpul de așteptare, pentru ca aromele să se întrepătrundă, iar tortul să se așeze bine. Cu siguranță nu vă va ridica probleme de niciun fel. Gradul de dificultate este extrem de scăzut, chiar și un copil se poate descurca singur să-l facă.

În privința decorului, și acesta este foarte simplu. Puteți lăsa tortul doar pudrat cu cacao, să-l decorați cu diferite bomboane sau figurine gata cumpărate, pișcoturi înmuiate în ciocolată topită, etc.

Eu am ales tot un decor de ciocolată, dar m-am jucat puțin cu el, pentru un aer mai festiv. Adică am topit ciocolată amăruie cu puțin unt la microunde, am așezat într-un poche și am desenat inimioare pe hârtia de copt pregătită dinainte. Am lăsat la rece, iar după ce inimioare mele s-au întărit bine, le-am desprins cu grijă și le-am aplicat pe tort. Astfel, micul meu tort a căpătat mai mult volum. Și un aspect deosebit prin simplitatea lui.

Pentru că a venit vorba de tort mic, al meu a fost pregătit într-o tavă cu inel detașabil, cu diametrul de 18 cm. Deci e micuț. Pentru familia noastră, tot mică, de 3 persoane, a fost suficient. Însă, dacă vreți un tort mai mare, va fi nevoie să dublați cantitățile.

Mai jos vă las și alte rețete de Tiramisu făcute de mine, și care s-au bucurat de mult succes. Click pe poză pentru rețeta completă!

Tort Tiramisu fără ou

Ingrediente:

 • 250 grame mascarpone
 • 200 grame smântână grasă
 • 125 grame zahăr pudră vanilat (sau după gust)
 • 5 grame cafea solubilă
 • 1 pachet mic pișcoturi
 • cafea tare și rece

Pentru decor:

 • cacao
 • 25 grame unt
 • 50 grame ciocolată neagră

Preparare Tort Tiramisu fără ou

Mai jos aveți un material video cu rețeta video, să vedeți cum se face. Vă aștept cu un like, un share și abonare dacă v-a plăcut! Nu uitați să vă activați notificările (apăsați pe clopoțelul din dreapta), pentru a fi  la curent cu toate postările mele video, în timp real! Mulțumesc!

 1. Pentru început se dizolvă cafeaua solubilă în puțină apă fierbinte
 2. Se adaugă zahărul pudră vanilat și se amestecă bine. Se va obține o pastă. În acest caz, se mai adaugă puțină apă fierbinte și se continuă amestecarea, pănă la dizolvarea zahărului în esența de cafea. Rezultatul final este un lichid foarte concentrat
 3.  Acum se adaugă mascarpone și se amestecă bine cu patula, până la omogenizare
 4. Ultimul ingredient adăugat este smântâna. Se continuă amestecarea energică în bol, cu spatula; se va obține o cremă foarte fină și delicioasă (da, se poate gusta cu încredere: nu are ouă în compoziție și nu riscați nimic)
 5. Pișcoturile se umezesc în cafea, apoi se așază un prim strat pe fundul tăvii de tort
 6. Crema se âmparte în trei părți : 2 mai mari și egale, iar a treia mai mică
 7. Peste pișcoturile înmuiate în cafea se așază și se nivelează prima parte de cremă
 8. Urmează un al doilea strat de pișcoturi cu cafea și al doilea strat generos de cremă
 9. După nivelare, se așază ultimul strat de pișcoturi cu cafea, urmat de ultimul strat de cremă
 10. Din nou se nivelează frumos, iar tortul astfel obținut se dă la rece cca 4 ore, să se așeze (eu l-am lăsat peste noapte). Nu vă îngrijorați, tortul nu va curge după scoaterea inelului detașabil! Asta pentru că am folosit o cremă cu ținută și consistență. Tot ea va ține și blaturile din pișcoturi foarte bine
 11. După eliminarea inelului detașabil, tortul se pudrează cu cacao. Din acest moment, putem spune că este gata și poate fi porționat și servit. Însă eu am continuat cu decorul

Decorul

 1. Într-un bol se așază untul tăiat cubulețe și ciocolata ruptă în bucăți.
 2. Totul se topește pe baie de aburi, sau la cuptorul cu microunde (și verificat din 10 în 10 secunde). Aceasta este varianta aleasă de mine. Truc: dacă alegeți varianta microundelor, este important să așezați întâi untul în bol și abia apoi ciocolata, pentru a nu risca să se ardă. Dacă ciocolata se arde, nu se mai poate folosi, deoarece se rigidizează și nu mai capătă consistența curgătoare, de care avem nevoie
 3. Se amestecă bine ciocolata cu unt în bol și se lasă să ajungă la temperatura camerei
 4. Se toarnă ciocolata într-un sac a poche, se taie vârful, iar din acest moment suntem gata să desenăm inimioare pe o hârtie de copt pregătită dinainte (vedeți în video cum am făcut eu)
 5. Se lasă la răcit. După ce inimioarele de ciocolată s-au întărit, se vor desprinde cu ușurință de pe hârtie de copt și se pot aplica pe tort: pur și simplu se infig în tort!
 6. Tortul se feliază cu grijă și se servește, sau se poate lăsa la rece până în momentul servirii (eu nu l-am ținut mai mult de 2 zile)

Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.