SALATA APERITIV ‘BUCHET DE TRANDAFIRI’

share on:
Salata aperitiv Buchet de Trandafiri

Salata aperitiv ‘Buchet de trandafiri”

Retetele de aperitive festive  se numara printre cele mai cautate in aceasta perioada a anului. Si nici nu este de mirare, mai ales in ceea ce ne priveste pe noi, romanii. Noi suntem foarte obisnuiti cu ideea de a avea masa incarcata cu tot felul de preparate speciale, aspectuoase si gustoase.

De fapt, asta cred eu este chiar semnificatia conceptului de sarbatoare: preparate deosebite, pe care nu le consumam in fiecare zi. Si mai ales decorate cat mai frumos!

Avand acestea in minte, va propun o reteta noua si speciala, dar foarte simpla: o salata aperitiv care seamana foarte bine cu un buchet de flori. Pe cat e de simpla si usor de facut, pe atat e de aspectuoasa si gustoasa!

Avem nevoie doar de cateva ingrediente ieftine si usor de gasit si de cateva minute. Va asigur ca salata aceasta nu ia mult timp si se preteaza tuturor gusturilor.

Practic, discutam de niste rulouri din clatite cu diferite umpluturi. Eu am ales crema de branza, sfecla rosie si morcov, pentru a colora natural „florile” din acest bucher. Evident, voi puteti personaliza umpluturile, astfel incat sa se preteze gusturile voastre si a celor dragi.

Salata aperitiv „Buchet de trandafiri”

Ingrediente

Ce e frumos la reteta asta este ca nu ai nevoie de cantitati fixe. Totusi, eu o sa vi le las pe ale mele, cu aproximatie

  • 10 clatite subtiri
  • 200 grame crema de branza (Philadelphia)
  • 2 morcovi medii rasi fin
  • 1 sfecla rosie mare fiarta si rasa fin sau facuta piure
  • 100 grame iaurt grecesc amestecat cu mustar iute
  • verdeta (baby spanac, marar, patrunjel, etc) pt decor

Preparare

Mai jos aveți un material  cu rețeta video, să vedeți cum se face. Vă aștept cu un like, un share și abonare la canalul meu, dacă v-a plăcut! Nu uitați să vă activați notificările (apăsați pe clopoțelul din dreapta), pentru a fi  la curent cu toate postările mele video, în timp real! Mulțumesc!

  1. Intai se prepara pastele colorate: morcovul ras se amesteca bine cu sosul de iaurt si mustar , iar sfecla rosie se amesteca bine cu 1/2 din cantitatea de crema de branza
  2. Clatitele se umplu pe rand cu pastele acestea: una cu crema de branza simpla, alta cu pasta de morcov, alta cu pasta de sfecla rosie, s.a.m.d
  3. Se ruleaza clatitele strans si se invelesc apoi in folie alimentara (tot strans)
  4. Se dau clatitele la rece 4 ore sau peste noapte
  5. Se taie rulouri din clatite, apoi fiecare rulou se cresteaza usor in patru, pentru a forma petalele florilor (vezi video)
  6. Florile astfel formate se alterneaza pe platou, iar intre ele se asaza frunze verzi (spanac, marar, patrunjel, etc) astfel incat sa arate ca un buchet de flori
  7. Salata astfel ornata se serveste imediat (preferabil sa pastrati rulourile la rece pana aproape de momentul servirii, iar salata s-o asamblati cu putin inainte de servire, pentru ca verdeata sa nu se ofileasca)

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: