TARTA CU NUCI

share on:
Tarta cu nuci 2

Ar fi trebuit sa public mai demult rețeta pentru această tarta cu nuci, dar timpul nu m-a ajutat. Nu e o problemă, zic eu. Tarta se poate pregăti oricând, în tot timpul anului. Chiar dacă eu i-am rezervat un decor mai crăciunistic!

Ce-i drept, am pregătit-o cu câteva zile înainte de Crăciun. Și îmi era dor și de instalația luminoasă, ca să fiu sinceră. Așa se întâmplă mai mereu cu decorurile astea speciale, de sărbători: le îndrăgesc enorm, dar nu prea apuc să le folosesc activ în poze tematice. Ori le pun bine și nu mai știu unde, ori nu am niciodată timp să le aduc la lumină, etc. Cert e că, deși am două instalații cu luminițe din astea feerice, doar o singură dată am folosit una dintre ele în pozele din iarna asta. Adică la această tartă.

Așadar, fie-mi cu iertare prezentarea cam depășită de vreme și vremuri! Și trecem și la rețetă mintenaș.

Tarta cu nuci

Tarta cu nuci

Nu știu dacă se putea găsi o rețetă mai simplă, dar și mai gustoasă decât asta! Nu am folosit multe ingrediente, iar prepararea propriu-zisă a fost chiar floare la ureche.

Pentru crustă am folosit un pachet de aluat fraged refrigerat, pe care l-am cumpărat din comerț. A fost foarte bun și s-a comportat bine, dar mi s-a părut puțin cam prea dulce. Tot mai bine mă orientez spre rețeta mea de aluat fraged, care nu dă greș niciodată. Și controlez și cantitatea de zahăr din compoziție. Totuși, câteodată când nu ai timp, e bun și aluatul din comerț. Nu îl demonizez, trebuie să recunosc că uneori poate fi o soluție viabilă.

Deci nu am avut decât să prepar umplutura pentru tarta mea. Care și aceea a fost gata în mai puțin de 5 minute. Literalmente am amestecat 3 ingrediente și…asta a fost.

Rețeta

Ingrediente

Preparare

  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade
  2. Se pregătește tava de tartă (diametrul de 24 cm): tava mea nu are nevoie să fie unsă cu nimic și nici de hârtie de copt
  3. Aluatul fraged răcit bine în frigider se așază în tavă și se mulează bine pe pereții tăvii (dacă preparați aluatul în casă, nu uitați să-l străpungeți cu furculița, ca să nu se umfle la copt. Aluatul din comerț are deja acest pas făcut)
  4. Separat, se amestecă frișca lichidă (nebătută) cu zahăr pudră și nucile măcinate
  5. Se toarnă compoziția în tavă și se introduce tava la cuptor (180 grade, 35-40 min, sau pînă se rumenește frumos)
  6. Tarta se scoate la răcit pe un grilaj d epatiserie, se decorează cu nuci și se feliază numai după răcire

Pont: pentru ca nucile de decor să stea la locul lor, le puteți lipi cu cîte un strop de nutella/unt de arahide, etc

Leave a Response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

share on: