Ficatei de pui cu ciuperci la tigaie
În ultimele săptămâni am postat mai multe rețete cu ficat de pui decât am adus pe blog de la începutul existenței sale! Recunosc că nu m-am împăcat mereu cu el, mai ales în copilărie. Am observat că mulți copilași îl resping și îî înțeleg perfect. Dar cu combinațiile potrivite, ficatul de pui chiar e delicios!
Nu știu să vă spun exact ce anume a declanșat în mine atracția pentru ficățeii de pui la vârsta maturității! Să fie combinațiile excelente decoperite în bucătăriile altor popoare? Să fie vârsta? Să fie nevoia mai mare de fier din organismul meu? În fine, oricare ar fi motivul, eu mă bucur că și-a găsit un locșor în meniul nostru. Nu se întâmplă foarte des, dar e pe acolo!
Azi vreau să vă arăt nu doar o rețetă foarte simplă și perfect echilibrată ca gust, ci și cum am făcut curățenie în frigider. Pe scurt, mai aveam pe acolo câteva ciuperci ce riscau să se ofilescă, vreo doi morcovi care nu erau în starea lor de glorie și o singură ceapă ce încerca să încolțească.
Pe principiul „totul se transformă” , le-am împrietenit pe toate într-o tigaie încinsă bine. În cel mai scurt timp ficățeii și ciupercile mele au devenit de nedespărțit!
Ficatei de pui cu ciuperci la tigaie
Ingrediente:
- 500 grame ficăței de pui
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi medii
- 300 grame ciuperci
- 150 ml sos de roșii
- 75 ml vin alb sec
- condimente: sare, piper, boia de ardei (eu am ales boiaua dulce)
- 2 linguri ulei
Preparare:
- Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Morcovii se curăță de coajă și se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari. Iar ciupercile se curăță bine de impurități si se taie bucăți
- Se încinge uleiul, apoi se adaugă ceapa. Se gătește repede, pănă devine sticloasă, apoi se adaugă morcovul ras
- Se amestecă bine continuu (1-2 min). Legumele se vor înmuia rapid
- Se adaugă ciupercile și se gătesc și ele rapid, la foc mare (să nu lase multă apă) cca 2 min, pănă se rumenesc ușor
- Se adaugă condimentele, sosul de roșii, ficateii și vinul
- Se amestecă totul foarte bine, se pune capacul pe tigaie și se lasă la firt mâncarea la foc mic, cca 20 min. Se mai verifică din când în când și se amestecă ușor. Dacă lichidul din tigaie riscă să scadă prea mult, se mai adaugă 2-3 linguri apă (la mine nu a fost cazul)
- Se servește mâncarea caldă, decorată cu verdeață tocată și mămăliguță caldă.
Poftă bună!
P.S. Mancarea buna merge cel mai bine cu calatorii faine. Asa ca va las aici colectia mea de vloguri de calatorie, ca inspiratie pentru vacantele si city break-urile voastre, Ca sa le gasiti APASATI AICI!
Un exemplu 🙂