Platou de lemn cu cornuri pufoase umplute cu mere si nuci, asezat langa o gutuie , pe masa

CORNURI PUFOASE CU MERE, GUTUI SI NUCI

Cornuri pufoase cu mere, gutui si nuci 

Sunt pufoase, aromate si perfecte la micul dejun, gustare, sau pachetul pentru școală și birou! Vorbim despre un deliciu de toamnă, pentru care încingem cuptoarele și parfumăm toată casa. Dragilor, acestea sunt  Cornurile mele cu mere, gutui și nuci.

Alte retete delicioase cu mere gasiti aici!

Ingrediente pentru aceste Cornuri pufoase cu mere, gutui si nuci

Platou de lemn cu cornuri pufoase umplute cu mere si nuci, asezat langa o gutuie , pe masa

Aluat:

  • 500 grame făină
  • 250 ml lapte
  • 7 grame drojdie uscată
  • 30 ml ulei
  • 50 grame zahăr
  • 1 ou mediu
  • 75 g unt topit
  • extract de vanilie

Umplutură

  • 25-30 grame unt topit
  • 3 mere medii
  • 2 gutui mici
  • 150 grame nuci
  • Scorțișoară sau mix pentru turtă dulce
  • 25 grame griș
  • Zahăr după gust (opțional)

Finisare

  • 1 gălbenuș bătut bine, cu puțin lapte, pentru uns cornurile

Preparare

Mai jos aveți un material cu rețeta video, să vedeți cum se face. Vă aștept cu un like, un share și abonare la canalul meu, dacă v-a plăcut! Nu uitați să vă activați notificările (apăsați pe clopoțelul din dreapta), pentru a fi la curent cu toate postările mele video, în timp real! Mulțumesc!

  1. Pentru început, pregătim aluatul pentru dospit. Eu folosesc robotul de bucătărie ca să amestece ingredientele și să frământe în locul meu. Un alt ajutor de nădejde este mașina de pâine, care și dospește aluatul. Dacă nu aveți un astfel de aparat, aluatul se frământă clasic, într-un bol mai mare. Am observat că nu prea contează dacă începi cu ingredientele uscate, în mijlocul cărora  le adaugi pe cele lichide si frămânți, ori faci invers:  adică întâi amesteci ingredientele umede, în care încorporezi treptat masa uscata. Rezultatul este același! Ce e important de menționat este că drojdia uscată nu mai are nevoie de dospire în prealabil. Adică nu mai este cazul să lăsăm drojdia să înflorească în lapte călduț amestecat cu zahăr. Așadar, mai câștigăm câteva minute și de aici!
  2. După ce s-a format bila de aluat elastică și nelipicioasă, aceasta se acoperă cu o folie alimentară și se lasă la dospit 1-2 ore, ori până își dublează volumul.
  3. Pregătim umplutura de mere și gutui: după spălarea riguroasă, fructele se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi se amestecă bine cu scorțișoară și zahăr (dacă este cazul), apoi se încorporează grișul și se amestecă bine.
  4. Nucile se prăjesc puțin într-o tigaie fără ulei, pentru un gust mai bun. După ce acestea s-au răcit, se toacă după plac, cu un cuțit bine ascuțit
  5. Se pregătește tava în care se vor coace cornurile. Eu am o tavă cu diametrul de 34 cm, ceea ce e puțin cam mare, una cu 28-30 cm ar fi fost mai potrivită. Întâi am tăiat hârtia de copt, astfel încât să am și laturile tăvii ușor acoperite de hârtie (să nu mi se lipească mai târziu cornurile de tavă). Și, ca să mă asigur că hârtia va sta bine la locul ei, am udat tava înainte. Astfel, hârtia de copt va rămâne fixată, iat tava nu se va murdări.
  6. Aluatul dospit se răstoarnă pe masa presărată cu făină și se împarte în 8 bucăți egale, care apoi se modelează sub formă de bile.
  7. Fiecare bilă se întinde cu sucitorul, sub formă de disc.
  8. Discurile se ung cu unt topit, se presară nuci prăjite și tocate. Se pliază , astfel încât să se obțină un semicerc.
  9. Apoi, se continuă umplerea cu fructe și nuci și modelarea cornurilor, ca în video.
  10. Am așezat cornurile în tavă și am lăsat cornurile jumătate de oră să dospească.
  11. Am uns cornurile cu gălnebuș bătut cu puțin lapte, am așezat în mijlocul cornurilor un măr umplut cu nuci și am dat tava la cuptor (180 grade, cuptorul încins, cca 35-40 min., sau până când cornurile se rumenesc frumos și trec testul scobitorii)
  12. Le-am lăsat 5 minute în tavă, după care le-am scos pe un grilaj de patiserie și le-am lăsat să se răcească bine. Apoi le-am uns cu puțină miere, pentru un luciu deosebit.
  13. Se servesc ca atare, ori pudrate cu puțin zahăr.
  14. Se păstrează moi și pufoase chiar și 2-3 zile, dacă apucă să reziste atâta.

Dragii mei, aceasta a fost propunerea mea pentru astăzi! Eu sper că v-a plăcut rețeta mea și o veți încerca și voi cât de repede! Acum vă spun La revedere și vă aștept cu drag la rețeta urmatoare! Urmariți-mă pe Youtube și activați-vă notificările, pentru a fi la curent cu postările mele, în timp real. Toate cele bune și ne auzim curând!

P.S. Mancarea buna merge cel mai bine cu calatorii faine. Asa ca iti las aici colectia mea de vloguri de calatorie, ca inspiratie pentru vacantele si city break-urile tale. ca sa le gasesti APASA AICI!

Un exemplu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.