bomboane retete vegane

FARA ZAHAR: BOMBOANE DIN CURMALE, SUSAN SI CIOCOLATA

Platou cu bomboane de case fara zahar facute din curmale, susan si ciocolata, asezate in hartiute speciale pentru bomboane

Bomboane din curmale, susan si ciocolata

Pentru orice ocazie, festivă sau nu, un platou sau cutie cu bomboane făcute în casă e mereu o bucurie. Iar dacă sunt și fără zahăr, atunci bucuria e și mai mare! Așa că astăzi avem în meniu aceste elegante bombonele rapide, făcute din pastă de curmale, susan și ciocolată fără zahăr. Bineînțeles că aromele folosite sunt minunate împreună, iar rezultatul final este irezistibil!

Bomboane din curmale, susan si ciocolata

Platou cu bomboane de case fara zahar facute din curmale, susan si ciocolata, asezate in hartiute speciale pentru bomboane
fara zahar : bomboane din pasta de curmale, susan si ciocolata

Mai jos aveți un material cu rețeta video, să vedeți cum se face. Vă aștept cu un like, un share și abonare la canalul meu, dacă v-a plăcut! Nu uitați să vă activați notificările (apăsați pe clopoțelul din dreapta), pentru a fi la curent cu toate postările mele video, în timp real! Mulțumesc!

Ingrediente pentru cca 40 buc Bomboane din pasta de curmale, susan si ciocolata:

 • 200 grame pastă de curmale (preparată după rețeta de aici)
 • 100 grame făină de migdale (fulgi de migdale decojite mărunțite foarte bine)
 • 100 grame alune prăjite
 • 100 grame ciocolată albă fără zahăr ( a mea este îndulcită cu Stevia)
 • puțină ciocolată neagră (tot fără zahăr)
 • susan prăjit (am folosit cca 100 grame)

În plus, veți mai avea nevoie de o lingură de lemn cu coada lungă și circulară și hârtiuțe speciale pentru bomboane (opțional)

Preparare:

 1. În vasul robotului de bucătărie se macină bine alunele prăjite, până se obține o compoziție nisipoasă
 2. Se adaugă pasta de curmale aromată cu portocale (las rețeta aici), apoi se mixează din nou totul, până se obține o pastă aromată. Dacă nu aveți pasta de curmale gata preparată, aceasta se face foarte ușor, astfel: curmalele curățate de sâmburi se lasă la hidratat în apă caldă 20-30 minute, se scurge apa, apoi se mixează totul bine, până se obține o pastă densă, ce se poate aromatiza după plac. În ceea ce privește pasta mea de curmale, eu am preparat-o puțin diferit, însă rezultatul este același.
 3. Pasta de curmale cu alune astfel obținută se transferă într-un bol în care am așezat puțină făină de migdale, iar apoi se frământă, împreună cu restul de făină de migdale. Se va obține o compoziție ca un aluat nelipicios
 4. Se împarte compoziția în patru bucăți egale, care se modelează în batoane egale, ce apoi se îmbracă în susan prăjit
 5. Acum intră în scenă coada lingurii de lemn, cu ajutorul căreia vom crea niște șanțuri de-a lungul batoanelor de curmale.
 6. Acum umplem spațiile din batoane cu ciocolată albă topită, pe care am turnat-o într-un sac a poche
 7. Cu un alt sac a poche in care se află ciocolată neagră topită desenăm dungi orizontale peste ciocolata albă, iar cu ajutorul unei scobitori obținem niște mici floricele
 8. Batoanele astfel pregătite vor merge la rece cca 30 minute, sau până când ciocolata este întărită
 9. Se porționează batoanele, obținând astfel bombonelele, pe care le așezăm în hârtiuțe speciale.
 10. De acum, ele pot fi savurate, sau așezate într-o cutie elegantă pentru cadouri.
 11. Se păstrează la rece maxim 3 zile.

Dragii mei, aceasta a fost rețeta mea de astăzi! Eu sper că v-a plăcut ce ați văzut și că v-am dat o idee bună în alegerea următorului desert al familiei. Acum vă spun la revedere si vă aștept cu drag la rețeta următoare! Urmăriți-mă și activați-vă notificările, pentru a fi la curent cu postările mele viitoare! Toate cele bune și ne auzim curând!
P.S. Mancarea buna merge cel mai bine cu calatorii faine. Asa ca iti las aici colectia mea de vloguri de calatorie, ca inspiratie pentru vacantele si city break-urile tale. ca sa le gasesti APASA AICI!

Un exemplu ?

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.