Bol cu pasta de curmale, langa un borcan cu pasta de curmale si un pahar cu sirop de curmale, in decor de curmale Medjool si boabe de alune prajite

Un singur ingredient, doi indulcitori vegani naturali: Pasta si sirop de curmale

Pasta si sirop de curmale

Dintr-un singur ingredient, poți obține două tipuri de îndulcitori vegani, cât se poate de naturali și ușor de pregătit. Se pot folosi ca alternative mult mai sănătoase în toate preparatele ce necesită îndulcire, ori chiar în loc de gem, dulceță, diferite umpluturi dulci, toppinguri pentru înghețată, lapte cu griș, clătite …și ce mai vreți voi! Ba chiar și cafeaua, ori latte-ul se poate îndulci cu sirop de curmale!

Pasta si sirop de curmale

Bol cu pasta de curmale, langa un borcan cu pasta de curmale si un pahar cu sirop de curmale, in decor de curmale Medjool si boabe de alune prajite

Ingrediente

  • 500 grame curmale
  • 1,25 l apă
  • Condimente: batoane de scorțișoară și vanilie, pudră din coajă de portocală bio
  • Puțin extract pur de portocale (opțional)

Preparare

Mai jos aveți un material cu rețeta video, să vedeți cum se face. Vă aștept cu un like, un share și abonare la canalul meu, dacă v-a plăcut! Nu uitați să vă activați notificările (apăsați pe clopoțelul din dreapta), pentru a fi la curent cu toate postările mele video, în timp real! Mulțumesc!

  1. Curmalele se taie pe jumătate și se scot sâmburii. Se pot folosi atât curmale Medjool, cum am eu aici, cât și curmale uscate.
  2. Se așează curmalele într-un vas încăpător, se adaugă condimentele și apa
  3. Se pune totul la fiert, până când curmalele sunt foarte moi. Se îndepărtează spuma, dacă e cazul
  4. După ce curmalele au fiert și s-au răcorit puțin, se strecoară totul printr-o sită așezată deasupra unui recipient , unde se va colecta lichidul
  5. Curmalele se pasează ușor prin sită, pentru strecurarea perfectă
  6. Curmalele scurse bine de lichid se așează în vasul robotului de bucătărie, se adaugă extractul pur de portocale și se mixează 1 minut, pentru a obține o consistență de pastă
  7. Pasta obținută se pune caldă în borcane și se închide ermetic. Rezistă în frigider cca 2 săptămâni, sau la congelator câteva luni.
  8. Lichidul obținut se pune din nou la fiert, până ajunge la consistența dorită (pentru un sirop mai gros, este nevoie să scadă la jumătate).
  9. Acesta se toarnă într-un recipient de sticlă și se închide ermetic. Se păstrează tot la rece până la o lună, sau se poate congela.

Dragii mei, după cum ați văzut, totul se prepară foarte ușor, rapid și comod. Eu sper că v-am dat un bun motiv să le încercați și voi și să le folosiți cu încredere în preparatele voastre de casă. Acum vă spun la revedere și vă aștept cu drag la rețeta următoare! Urmăriți-mă și accesați-vă notificările, pentru a fi la curent cu toate postările mele viitoare! Toate cele bune și ne auzim curând!
P.S. Mancarea buna merge cel mai bine cu calatorii faine. Asa ca iti las aici colectia mea de vloguri de calatorie, ca inspiratie pentru vacantele si city break-urile tale. ca sa le gasesti APASA AICI!

Un exemplu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.