Prajitura Cartof- reteta simpla si rapida fara coacere

PRAJITURA CARTOF- reteta simpla si rapida, fara coacere

Cu siguranță mulți dintre voi își amintesc cu drag de vremurile de altădată și gusturi dulci din copilări! Sau poate chiar ați avut privilegiul să gustați prăjitura Cartof de la cofetărie. Cu forma sa simpatică, imitând leguma favorită a românilor , prăjitura Cartof a fost întotdeauna o apariție surprinzătoare pe mesele de sărbători sau la întâlnirile de familie.

Deși nu are chiar culoarea naturală a cartofului, această prăjitură păstrează farmecul și aroma care au făcut-o atât de iubită de-a lungul generațiilor. Cu un blat moale și pufoș, ce amintește de textura cartofului copt , aromată de obicei cu vanilie, sau rom, această prăjitură aduce aminte de zilele în care gustul dulce era mai mult decât o simplă plăcere.

Incearca si:

Bombe cu visine

Bilute cu visine (salam de biscuiti)
Bilute cu visine (salam de biscuiti)

Datorită simplității sale, prăjitura Cartof poate fi ușor de recreat în propriile bucătării, readucând bucuria și gusturile copilăriei în viața de zi cu zi. Este o modalitate minunată de a împărtăși amintiri și tradiții cu cei dragi, iar bucuria de a o pregăti împreună face această prăjitură și mai specială.

Încheind masa cu o notă dulce și nostalgica, prăjitura Cartof este o bijuterie a bucătăriei care trezește emoții și ne poartă înapoi în timp, într-o lume de simplu și delicios.

Prajitura Cartof

Prajitura Cartof- reteta simpla si rapida fara coacere
Prajitura Cartof- reteta simpla si rapida fara coacere

Ingrediente

  • 100 grame biscuiți (eu am folosit Petit Beurre)
  • 75 grame nucă
  • 50 grame unt
  • 30 ml frișcă lichidă
  • Esență de rom (am folosit ½ fiolă esență)
  • 25 grame cacao neagră + cacao pentru finisare
  • 35 grame pastă de fistic (sau de alune, migdale etc.)
  • Miere după gust (am folosit cca 50 grame miere)

Preparare

Mai jos aveți un material  cu rețeta video, să vedeți cum se face. Vă aștept cu un like, un share și abonare la canalul meu, dacă v-a plăcut! Nu uitați să vă activați notificările (apăsați pe clopoțelul din dreapta), pentru a fi  la curent cu toate postările mele video, în timp real!

  1. Biscuiții se rup cu mâna în bucăți și se așează în robotul de bucătărie. Se adaugă nuca, apoi se mixează totul foarte bine
  2. Într-un bol separat se adaugă untul topit, pasta de fistic și se omogenizează.
  3. Se adaugă frișca lichidă, esența de rom, pudra de cacao și mierea. Se amestecă bine pentru omogenizare
  4. În această compoziție dulce se adaugă pudra de biscuiți și nucă și se amestecă totul foarte bine. Se va obține o pastă densă, modelabilă. Dacă vi se pare că e prea densă pasta, mai adăugați câte 1-2 lingurițe de lichid (apă, lapte). La mine nu a mai fost cazul de nimic.
  5. Din această compoziție se modelează prăjiturelele, sub forma unor cartofi lunguieți.
  6. Se tăvălesc prăjiturelele prin pudră de cacao, obținând astfel chiar aspectul unor cartofiori. Aceștia se așează pe un platou și se dau la rece 10 minute, după care se pot așeza în hârtiuțe speciale și se pot servi.
  7. Se păstrează la rece până la o săptămână.
  8. Pofta bună și spor la pregătit acest deliciu!

P.S. Mâncarea bună merge cel mai bine cu călătorii faine. Așa că  vă las aici colectia mea de vloguri de călătorie, ca inspirație pentru vacanțele și city break-urile voastre, Ca să le gasiti APASATI AICI!

Un exemplu ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.