Salata ruseasca cu peste afumat Suba

SALATA RUSEASCA CU PESTE AFUMAT (SUBA)

Ce este Salata ruseasca cu peste afumat Suba

Salata „Șubă” este o salată rusească tradițională. În traducere din rusă, „Șubă” înseamnă „Blană de iarnă”, denumirea vine din modalitatea în care este pregătită – în straturi. Are ingrediente simple și accesibile care se combină foarte bine.

De regulă se folosește pește afumat, ori marinat, legume fierte și maioneză din belșug. Eu am pregătit o variantă cu mai puține calorii și i-am dat o prezentare diferită de cea tradițională în straturi.

P.S!

Mâncarea bună merge cel mai bine cu călătorii faine. Așa că  vă las aici colecția mea de vloguri de călătorie, ca inspirație pentru vacantele și city break-urile voastre. Ca să le găsiti APASATI AICI!

Un exemplu 🙂

Salata ruseasca cu peste afumat Suba

Salata ruseasca cu peste afumat Suba
Salata ruseasca cu peste afumat Suba

Suba este foarte populară în perioada sărbătorilor de iarnă în țări precum Rusia, Ucraina, Belarus, Kazahstan,  Republica Moldova. Însă și românii o iubesc deopotrivă și o pregătesc cu plăcere.

De cele mai multe ori, Salata ruseasca cu peste afumat Suba este nelipsită de pe mesele festive de Revelion și sărbătorile imediat următoare.

Ingrediente: 

  • 1 macrou afumat
  • 3-4 cartofi
  • 1 sfeclă roșie medie (eu am cumpărat-o gata fiartă)
  • 3 castraveți murați mari, sau cca 10 micuți, așa cum am eu aici
  • 1 ceapă mică
  • Cca 250 grame maioneză (poate fi folosită maioneza clasică, ori fără ouă crude, ori vegană…cum doriți. Eu am aici o maioneză fără ulei, pregătită prin mixarea a două ouă fierte mai moale, cu un cartof fiert bine, zeamă de lămâie, muștar și puțină apă)
  • Pătrunjel verde pentru decor.

Preparare

Mai jos aveți un material cu rețeta video, să vedeți cum se face. Vă aștept cu un like, un share și abonare la canalul meu, dacă v-a plăcut! Nu uitați să vă activați notificările (apăsați pe clopoțelul din dreapta), pentru a fi la curent cu toate postările mele video, în timp real! Mulțumesc!

  1. Pentru început se fierb cartofii în apă cu sare, apoi se lasă la răcit, se curăță de coajă și se taie cubulețe. Alternativ, se pot da pe răzătoarea cu ochiuri mari. Secretul pentru ca aceste cubulețe să nu se lipească între ele este ca, după răcire, cartofii să fie lăsati la rece câteva ore. Și să nu fie fierți prea tare, bineînțeles. Eu i-am lăsat al dente.
  2. Se taie la fel de mărunt castraveții murați, sfecla roșie, iar pătrunjelul se toacă mărunt
  3. Peștele se curăță de pieliță și oase, apoi se mărunțește și el.
  4. De aici, lucrurile sunt simple: într-un bol încăpător se adaugă toate aceste ingrediente, apoi maioneza aleasă. De sare și alte condiment nu mai e nevoie.
  5. Se amestecă totul foarte bine, pentru omogenizare
  6. Se așează pe platou, apoi se decorează după plac cu sfecla roșie și pătrunjel tocat. Eu am ales să fac aceste mici șanțuri cu o linguriță în salata mea, ca să las loc pentru sfecla roșie. În acest mod m-am asigurat oarecum că salata mea va rămâne colorată frumos în timp și nu mi se va înroși toată.
  7. Nu a mai rămas decât să mai adaug și pătrunjelul tocat, printre straturile de sfeclă și salata mea a fost gata.
  8. Se poate servi imediat, sau se lasă la rece până în momentul servirii.

Poftă bună și spor la pregătit acest deliciu!

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.