Chifle de casa cu lapte si masline
Când am văzut prima dată chiflele acestea pe Instagram, m-am întristat că nu găseam dimensiunile potrivite de forme de guguluf pentru ele. Pentru că eu îmi imaginam că așa au fost coapte. Întâmplarea a făcut să le descopăr apoi pe un site turcesc și acolo am aflat secretul: e vorba de o mânuire iscusită, dar simplă a unor banale triunghiuri de aluat. Printr-o suprapunere și o răsucire ca o coroniță obținem aceste superbe chifle. Și vă explic și vouă cum facem! Hai să vedem ce și cum! E chiar mai simplu decât ați fi crezut!
Recomand și
P.S! Mâncarea bună merge cel mai bine cu călătorii faine. Așa că vă las aici colecția mea de vloguri de călătorie, ca inspirație pentru vacantele și city break-urile voastre. Ca să le găsiti APASATI AICI!
Chifle de casa cu lapte si masline
Ingrediente
- 60 ml ulei de măsline + ulei pentru finisare
- 2 ouă
- 1 linguriță pastă de măsline Kalamata
- 250 ml lapte + puțin lapte pentru uns chiflele
- 525 grame făină
- 1 pliculeț drojdie uscată (7 grame)
- 50 grame făină pentru finisare
Preparare
Mai jos aveți un material cu rețeta video, să vedeți cum se face. Vă aștept să vă abonați la canalul meu, dacă v-a plăcut și să-mi dați un like! Nu uitați să vă activați notificările (apăsați pe clopoțelul din dreapta), pentru a fi la curent cu toate postările mele video, în timp real!
- Toate ingredientele se așează în robotul de bucătărie planetar și se frământă un aluat elastic timp de 10 minute. Nu e importantă ordinea în care așezați ingredientele în bol. Eu m-am obișnuit ca la mașina de pâine, să pun întâi lichidele, apoi solidele. Dar se poate face la fel de bine și invers. Mașina le frământă fără probleme. Pentru că a venit vorba de mașina de pâine, să stiți că puteți să înlocuiți robotul planetar cu mașina de pâine, care va frământa aluatul și îl va și dospi frumos (la mine, programul acesta de aluat dureaza în total 1.30 minute)
- După frământarea aluatului, bolul cu aluat se acoperă cu folie alimentară și se lasă la dospit cca 2 ore, sau până își dublează volumul
- Se răstoarnă aluatul dospit pe masa presărată cu făină, se aplatizează aluatul și se împarte în 8 bile egale
- Fiecare bilă se întinde cu sucitorul într-un disc de cca 1 cm grosime
- Fiecare disc, la rândul lui, se împarte în 8 triunghiuri, cu ajutorul rolei de pizza
- Acum vine partea interesantă și frumoasă a modelării chiflelor: triunghiurile de aluat se așează unul peste altul, sub forma unui șir, exact așa cum fac eu aici
- Pe lungul acestui șir vom presa cu coada unei linguri de lemn mai lungi, sau cu un băț de frigăruie supradimensionat. Eu am aici chiar o frigăruie din metal, făcută pentru un grătar mare
- Iar acum nu mai rămâne decât să unim capetele șirului și să modelăm o frumoasă chiflă.Nu-i așa că e deosebită? Și chiar se modelează ușor, oricine poate să le facă!
- Se așează chiflele în tavă, și se mai lasă la crescut încă 30 minute, timp în care se preîncălzește cuptorul, la 180 grade. Apoi se ung cu puțin lapte.
- Chiflele se introduc în cuptorul fierbinte și se coc cca 25 minute, sau până se rumenesc frumos
- Imediat ce sunt scoase din cuptor, se ung cu ulei de măsline, apoi se lasă la răcit pe un grilaj.
- Se decorează cu câte o măslină și se pot servi. Poftă bună și spor la pregătit aceste delicii!
Dragii mei, aceasta a fost rețeta mea de astăzi! Sper că am reușit să vă imptresionez în mod plăcut cu ea și vă încurajez s-o încercați și voi, pentru că e foarte simplă, dar de efect. Acum vă spun la revedere și vă aștept cu drag la rețeta următoare. Abonați-vă la canalul meu și activați-vă notificările, iar Youtube își face treaba și vă anunță când vă aduc noutăți. Ceea ce va fi destul de repede! Toate cele bune și ne auzim curînd!