bauturi

Suc de legume cu mar verde

suc de legume cu mar verde

Din cand in cand e foarte bine sa consumam sucuri de legume. Stiu, nu sunt pe placul multora dintre noi, datorita faptului ca nu suntem obisnuiti cu ele. Totodata, papilele noastre nu sunt obisnuite nici cu lipsa gustului dulce al unor astfel de sucuri de legume. Beneficiile, insa sunt multe si merita luate in calcul.

In ultima vreme eu am cam neglijat acest aspect si acum, in prima zi de vacanta mi-am propus sa reiau acest obicei sanatos. De fapt, datorita oboselii acumulate de-a lungul timpului, chiar am nevoie de o cura cu vitamine si minerale care sa intre direct in sange si sa-mi dea un plus de energie imediata.

In cadrul Provocarii secrete de luna aceasta si gazduita de Kadia am primit spre rasfoire blogul dnei Geta Cipaianu, iar reteta dansei a fost exact ce aveam nevoie. In reteta originala, acest suc de legume cu mar verde este indulcit cu smochine. Eu am considerat ca marul si morcovul, ba chiar si sfecla rosie sunt destul de dulci pentru mine, asa ca am renuntat la smochine. daca doriti sa le adaugati, aveti la dispozitie 2 variante: fie folositi smochine proaspete (pe care le procesati in blender cu putina apa), fie folositi smochine deshidratate (care trebuiesc rehidratate in prealabil, dupa care se proceseaza in blender, impreuna cu putin apa, pana devin o pasta ce se adauga sucului nostru)

Suc de legume cu mar verde

Ingrediente pentru 2 portii Suc de legume cu mar verde:

  • 1 morocv mare
  • 1 mar verde mare
  • 1 tija telina apio
  • 1 sfecla rosie mica
  • 1 castravete Cornison
  • zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare Suc de legume cu mar verde:

  1. Se spala toate legumele si marul verde.
  2. Sfecla rosie se curata de coaja
  3. Legumele si marul se trec prin storcatorul de fructe (al meu are gura destul de larga cat sa incapa legumele si marul intregi; daca doriti, le puteti taia in bucati inainte de stoarcere).
  4. Zeama de lamaie se toarna in sucul de legume proaspat obtinut si se amesteca usor.
  5. Sucul de legume si mar verde se toarna in pahare si se serveste imediat.

Pofta buna!

Daca va place acest suc de legume cu mar verde, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

S-ar putea să-ți placă și...

3 comentarii

  1. Maria spune:

    Consumam zilnic sucuri de legume in diverse combinatii, dar intotdeauna si cu iarba de grau, spanac, salata, fructe de sezon.
    Storcatorul este prin presare la rece cu doua axe melcate – il recomand chiar daca este destul de scump – nu se compara cu cele prin centrifugare pe care le-am avut…
    Recomand si consumul de polen crud (pentru cei ce nu sunt alergici), spirulina si chlorella.
    Nu suntem vegetarieni – consumam moderat carne de pasare de tara si peste, nu mancam prajit, doar fiert si mult la cuptor…
    Fiti moderati si ajutati-va organismul cu produse vegetale !
    Sanatate maxima !

    1. multumim, la fel! si eu visez la un storcator cu presare la rece, ar pana atunci e bun si cel prin centrifugare. Pana la urma, si protagonistul din „Gras, bolnav si aproape mort” folosea tot o centrifuga. Decat nimic, eu zic ca e bine si asa.

  2. […] Suc de legume cu măr verde de la Rețetele mele dragi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.