Fara alergeni

Avand in vedere ca, de ceva vreme, am inceput sa creez retete fara alergeni, a aparut si nevoia fireasca de a crea si o sectiune speciala pentru acest tip de retete culinare pe care le-am adunat in acest blog de ceva vreme. Din cate stiu eu, aceasta ar fi cam prima pagina de acest tip integral in limba romana. 

Am inceput acum multa vreme cu retete vegane (de post) si retete raw-vegane in primul rand din curiozitate. Apioi am descoperit cat de mult imi plac. Treptat, acestea si-au facut loc tot mai mult in viata noastra, iar acum au ajuns sa ne reprezinte de multe ori alegerile alimentare.

Am continuat cu retete fara gluten, pe care le dezvolt continuu, in masura in care timpul imi permite.

Lucrul indeaproape cu persoane care au dezvoltat multe alergii si intolerante alimentare m-a facut sa fiu mult mai atenta la oamenii din jurul meu, si, cu precadere, sa ma aplec mai mult spre problema micutilor care le au. Discutiile cu mamicile acestor copii minunati m-au facut sa imi doresc tot mai mult sa ajut cat de mult pot si sa fac ce stiu eu: sa creez retete cat mai bune, respectand conditiile atator “fara…”.

Asadar, multumesc acestor mamici grozave care cauta in permanenta solutii pentru ele, copiii lor si toti micutii din aceasta comunitate in crestere (din pacate) pentru toate sfaturile lor, suportul si ideea pe care mi-au dat-o in organizarea acestei pagini. Multumesc, Andreea, Mihaela, Codruta, Angela! 

Ca sa nu mai lungim vorba, in aceasta pagina veti gasi retete fara alergeni, organizate pe 6 categorii, dupa cum urmeaza (click pe titlu pentru a ajunge la retetele specifice):

Fara gluten

Fara gluten

Fara oua

fara ou

Fara lactate

fara lapte

Fara nuci

fara nuci

Retete vegane

retete vegane

Retete raw-vegane

retete raw-vegane

 

Retete Fara zahar

fara zahar