fara zahar Mic dejun retete vegane

Budinca de chia cu ceai matcha

budinca de chia cu ceai matcha

Pentru micul dejun am pentru voi o reteta simplisima, delicioasa, aromata si foarte colorata in culorile primaverii: Budinca de chia cu ceai matcha! Nu este nevoie sa alocati mult timp pentru pregatirea ei, nici de efort si nici de multe ingrediente…ci doar de rabdare! Pentru ca Budinca de chia cu ceai matcha, desi se pregateste in mai putin de 5 minute, are nevoie de cateva ore sa se aseze si sa se formeze (eu o las peste noapte in frigider, iar dimineata, cand oricum sunt pe fuga, micul meu dejun este gata si ma asteapta cuminte).

Reteta aceasta este una vegana si fara zahar, ceea ce o face perfecta din toate punctele de vedere: semintele de chia au un aport ridicat de calciu, ceaiul matcha–antioxidanti, laptele de caju folosit de mine este unul de incredere, iar lipsa zaharului–o stie oricine–este un plus pentru sanatate!

Ca indulcitor eu am folosit putin sirop de artar, dar voi puteti adauga ce preferati.

In privinta laptelui de caju de care va spuneam, l-ati mai vazut aici pe blog si  pe contul meu Instagram, sectiunea Insta Stories.

Daca nu cunoasteti aceste produse (nici eu nu le stiam pana de curand), va las mai jos informatiile necesare, furnizate de comerciant:

RUDE HEALTH este un brand originar din Anglia, apărut pe piața în 2005, care în doar câțiva ani a devenit cunoscut pe plan internațional datorită grijii pentru calitate și sănătate prin care se caracterizează întrega gamă de produse. Pe piața din România brandul este importat de câțiva ani de către UNICORN NATURALS și deja câștigă din ce în ce mai mulți adepți. În procesul de fabricare, RUDE HEALTH folosește doar ingrediente integrale, pe care le găsim în mod normal într-o bucătărie sănătoasă, fără nimic artificial sau prelucrat. De asemenea, pe lângă grija pe care o acordă sănătății, produsele RUDE HEALTH se caracterizează și printr-un gust premium, deosebit față de alte produse similare pe care le găsim pe piață. Gama RUDE HEALTH include o varietate bogată de opțiuni pentru un mic dejun sănătos, cu gust desăvârșit, pentru un snack hrănitor cu care să ne răsfățăm între mese sau ingrediente de bază care pot fi folosite în rețetele noastre preferate.
Prin ce se diferențiază produsele RUDE HEALTH?
 Ingrediente de calitate, 100% NATURALE;
 NU conțin zahăr sau îndulcitori artificiali;
 NU conțin conservanți sau aditivi;
 NU conțin OMG;
 Sunt bogate în fibre și proteine de cea mai bună calitate;
 Lactatele vegetale NU conțin GLUTEN, AGENȚI DE ÎNGROȘARE și, în plus, sunt pe bază de APĂ DE IZVOR și ORGANICE;

Sortimentația RUDE HEALTH:
1. LAPTE VEGETAL ORGANIC Laptele vegetal de caju, alune de pădure sau laptele din orez brun de la RUDE HEALTH este neîndulcit și făcut cu apă pură de izvor și ingrediente de înaltă calitate. În plus, acesta nu conține gluten, agenți de îngroșare, siropuri sau zahăr adăugat și a fost premiat pentru gustul său deosebit cu medalia de aur la Great Taste Awards 2013.
2. PORRIDGE Pentru prepararea porridge-ului RUDE HEALTH se amestecă cei mai cremoși fulgi de ovăz scoțian, împreună cu bucăți de fructe irezistibil de moi, nuci bogate în proteine și alte ingrediente delicioase precum sunt fulgii de cacao nibs, untul de alune sau de migdale crocante și sarea de mare. Mai mult, toate sortimentele conțin doar ingrediente naturale, fără nicio urmă de zahăr rafinat sau uleiuri hidrogenate și sunt bogate în fibre. Porridge-ul este perfect pentru persoanele care preferă un mic dejun cald și hrănitor, aducându-ne aminte de gustul delicios al orezului cu lapte din copilărie.
3. GRANOLA & MUESLI Granola RUDE HEALTH este un amestec de diferite tipuri de nuci, semințe și fulgi de ovăz, rumenite la cuptor cu foc blând. La fel ca și celelalte produse, nici granola nu conține zaharuri sau siropuri, uleiuri hidrogentate sau aditivi, fiind bogată în ingrediente de calitate premium, fibre și antioxidanți. În plus, gustul său delicios a mai adus brandului o medalie de aur la Great Taste Awards. Aceasta este ideală pentru un mic dejun sănătos sau o gustare între mese.

Unde se găsesc produsele RUDE HEALTH?
Produsele RUDE HEALTH se pot achiziționa din magazinele MEGA IMAGE, BEBE Tei, Naturalia Bio, Cărturești,
BEBE Supermarket, în magazinele de tip PLAFAR, precum și online, de pe AlimenteSpeciale.ro și UnicornNaturals.ro

Reteta Budinca de chia cu ceai matcha

budinca de chia cu ceai matcha 1

Budinca de chia cu ceai matcha

  • 175 ml lapte de migdale
  • 2 linguri cu varf seminte de chia
  • indulcitor natural dupa gust
  • 2 lingurite fulgi de cocos
  • 1/4 lingurita ceai verde matcha

Mod de preparare Budinca de chia cu ceai matcha:

  1. Intr-un bol se amesteca laptele de migdale cu indulcitorul, pana cand acesta se dizolva.
  2. Se adauga semintele de chia, fulgii de cocos si pudra de ceai, se amesteca, dupa care se transfera intr-un borcanel care se inchide cu capacul si se agita peste alte 10 minute.
  3. Se lasa la rece cateva ore, sau peste noapte, timp in care semintele de chia se umfla si incheaga laptele, formand budinca.
  4. Se asaza in pahare budinca , adaugand si fructe proaspete, dupa preferinta
  5. Se decoreaza si se serveste imediat.

Daca va place reteta mea, Budinca de chia cu ceai matcha, nu ezitati  sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc! 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.