conserve dulceturi

Miere falsa din papadie

Miere falsa din papadie
 Iata-ma-s si albinuta! Nu, nu m-am apucat sa strang polen, ci banalele flori galbene si parfumate de papadie! Nu stiu cat cunoasteti proprietatile curative ale acestei arhicunoscute plantute, pe langa care trecem fara insa a o observa! ea se gaseste in peste 100 de specii (!), ajuta la regenerarea celulelor hepatice, este foarte bogata in potasiu (bun diutertic), si chiar ajuta la tratarea unor forme de acnee. De asemenea, incepe sa fie utilizata din ce in ce mai des la prepararea salatelor de primavara timpurie!

Miere falsa din papadie

Miere falsa din papadie

Miere falsa din papadie

 

Daca va place aceasta miere falsa de papadie, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Comentariile voastre nu se sterg, sunt puncte de reper si surse de informare pentru noii vizitatori. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

Miere falsa din papadie

  • -cat mai multe inflorescente de papadie (eu am avut 1 catron mare de papadii culese din curte, unde stiu sigur ca este un loc curat, la poalele padurii)
  • -2 l apa
  • -2 kg zahar
  • -2 lamai
  • -cateva frunze de busuioc (optional)
  1. Am pus la macerat florile in apa rece (dupa ce le-am spalat bine in prealabil) si le-am lasat asa 24 de ore, apoi am strecurat apa (care ave o culoare verzuie tulbure), am aruncat florile.
  2. Am pus apa la fiert impreuna cu zaharul si zeama de la lamai pana a ajuns la consistenta dorita (am tot testat cu cateva picaturi de „sirop” in apa rece, si cand acestea s-au intarit, am stins focul).
  3. Am lasat putin sa se raceasca, am adaugat coaja de lamaie rasa in fasii si frunzele de busuioc (pt. parfum si gust delicat). am lasat totul sa se odihneasca cca 30 min, dupa care am scos coaja de lamaie si busuiocul si am pus in borcane (mie mi-au iesit 2 borcanele de 400 gr).
  4. Concluzii: este foarte gustoasa, cu parfum si gust fin si delicat, cu proprietati curative. 1 borcanel deja s-a terminat!
  5. Extrasfat: daca nu fierbeti atat de mult toata compozitia, iese un sirop delicios!

S-ar putea să-ți placă și...

13 comentarii

  1. DiaMar-bucataria galbena spune:

    Nu am facut niciodata,dar anul viitor am sa incerc.Tare bine mai arata.
    Pupici!

  2. Interesanta idee. Eu am mai gasit o varianta unde se fierbeau si florile.. Anul asta nu cred ca mai am de unde sa i-au flori, dar la anu voi incerca si eu reteta.
    Pupici

    1. adnia spune:

      inca se mai gasesc flori in zonele montane inalte!

  3. Mama mea facea cand eram eu mica si ma punea sa culeg florile,ce vremuri frumoase!

    1. adnia spune:

      si eu le-am cules impreuna cu baiatul meu si a fost tare incantat!

  4. o „miere” foarte buna! Sigur am s-o fac si la anul. Incearca aceeasi reteta cu flori de salcam. E un deliciu!

  5. adnia spune:

    multumesc, fetelor!
    diaMar, inca se mai gasesc flori de papadie pe ici, pe colo!
    alinutzika, stiu si de reteta cu salcam, dar pur si simplu, anul acesta e nebun…si nu mai am cand s-o fac. ramane pe anul viitor!

  6. […] posibilitatea de a le valorifica in diferite preparate culinare. Pe unele dintre ele (cum ar fi papadia, violetele, salcamul, teiul, macesul, rapita, florile plantelor medicinale) le cunosteam din […]

  7. Geny Kadar spune:

    Sunt delicioase toate retetele .Am sa încerc și eu

    1. multumesc frumos! sa-mi spui cum iti iese!

  8. MIHAELA LUPU spune:

    EU FAC IN FIECARE AM 200 FLORI LE FIERB CU 1 LITRU APA 30 MIN LE LAS PANA A DOUA ZI ARUNC FLORILE PUN 1 KG ZAHAR O LAMAIE TAIATA FELII SI O FIERB PANA SE INGROASA O RACESC CAM JUMATE DE ORA O PUN IN BORCANE O ACOPAR CU O PATURA PANA A DOUA ZI SI GATA POFTA BUNA

  9. Andreea Cretiu spune:

    Putem inlocui zaharul cu mierea? Incerc sa ma feresc de zahar! Multumim pentru idee si reteta! 🙂

    1. Poate doar cu xylitol, insa este mult mai scump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.