Fara lactate Fara oua Preparate din carne de pui

Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel

Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel
Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel
Am invatat sa fac si eu tahini! Nu e greu deloc, dar ma simt de parca as fi descoperit America:)) Si ca sa „fac” ceva cu pasta asta minunata, am creat reteta ce urmeaza, de care sunt foaaarte mandra si pe care o voi repeta ori de cate ori am ocazia!

Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel

Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel

Ingrediente

Pt. pasta de susan avem nevoie de:
-200 gr. seminte de susan
-2-3 linguri ulei vegetal (preferabil de susan, ca sa- accentueze gustul–eu, insa, am folosit de floarea-soarelui)

Pt. sosul de susan avem nevoie de:
-2-3 linguri pasta tahini
-sucul de la 1/2 lamaie
-patrunjel si menta proaspete (eu am pus 1/2 legaturica patrunjel si 3-4 fire menta)

Pt. garnitura avem nevoie de:
-2 morcovi mari
-1 dovlecel mediu

In rest, mai avem nevoie de
-1 piept pui dezosat
-condimente, dupa plac

Mod de preparare

1. Incepem cu prepararea pastei de susan: nu ia deloc mult timp si nici nu e complicat!

Inainte de a trece la postarea retetei, trebuie sa va spun ca am mai facut acum ceva timp si pasta tahini raw, dar pe care am procesa-to in blender..si nu a iesit atat de fina ca aceasta, insa tot buna. Acum, insa, am schimbat putintel reteta si aparatul de maruntit.
Asa…sa incepem!

  1. Am incins o tigaie  teflon si am pus in ea semintele de susan, sa le prajesc putin, amestecandu-le continuu (mai bine zis, sa le incing, pt. ca n-au voie sa se rumeneasca deloc, altfel devin amare-amare). Aceasta operatiune dureaza 1-2 minute.
  2. Le-am lasat sa se raceasca bine, apoi le-am transferat in vasul  cu cutit al mixerului vertical, am pus capacul, am cuplat blocul-motor al aparatului si am pornit „jucaria”. Susanul meu s-a pulverizat in cateva secunde.
  3. Am adaugat uleiul, am mixat din nou…si pt. ca deja incepea sa se miste destul de greu, am adaugat cateva linguri de apa. Din nou..mixare. De data aceasta am obtinut pasta mult dorita (in poza vedeti toata cantitatea obtinuta–cat sa incapa intr-un borcanel mic de miere..dar pt. mine este mai mult decat suficient).
  4. Se pastreaza in frigider pana la utilizarea sa–eu folosesc aceasta cantitate cam la 2 retete.

2. Preparam sosul de susan: si asta se face in 2 timpi si 3 miscari (de fapt, mai mult timp imi ia mie sa povestesc cum am facut decat prepararea propriu-zisa). Apelam la acelasi blender vertical si vasul lui: punem in vas jumatate din compozitia de pasta de susan, zeama de lamaie, putina sare, cateva linguri apa (dupa preferinte) si verdeata. Mixam totul pt. cateva secunde, pana devine sos…si gata!

3. Pregatim puiul: taiem pieptul de pui in cuburi potrivit de mari, le punem intr-un vas de lut si le amestecam cu sosul de mai sus. Dam la cuptor, la foc mic, pana se inmoaie carnea.

4. Pregatim pastele din legume: nimic mai simplu! Morcovii si dovlecelul se spala bine, se curata cu mandolina de decojit legume, iar apoi, cu ajutorul aceluiasi instrument curatam pe lung legumele, obtinand frumoasele tagliatelle.
Sa va spun un secret: sunt extrem de gustoase si asa, crude, eventual marinate…dar stiind ca sotul meu nu le-ar manca in acest mod, le-am „gatit” putin, ca sa-l pacalesc:)
Adica, le-am introdus pt. 1 minut in apa clocotita cu sare (dar cu focul stins)…ca sa fie calde si sa aiba o tenta de „gatire” in ele–asa am impacat si capra si varza (si pe el, ca nu sunt absolut crude, dar si pe mine, ca am reusit sa le pastrez nutrientii cat mai mult posibil).
Le-am scurs si..gata!

5. Servire: pe 2 farfurii se asaza tagliatelle, ca baza, peste care montam cubuletele de pui cu sos si servim calde!
Enjoy!

pasta de susan

sos de susan

Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel

Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel

Incearca si

S-ar putea să-ți placă și...

10 comentarii

  1. Teobucatar spune:

    o farfurie frumoasa,gustoasa si sanatoasa!

  2. Dia Daria spune:

    multumesc, Teo!

  3. Ce bunatate!! Nu m-as mai satura 😉

  4. Foarte interesant sosul de susan! Trebuie incercat!

  5. Interesante combinatii… Vreau si eu o portie!
    Pup

  6. Margareta Barbu spune:

    Si eu folosesc sos de susan dar nu stiam ca merge gatit si in cuptor, nu se face amar? Sau pana fierbe carnea nu se arde sosul? Poate trebuie sa fie mai subtire

    1. Adnia spune:

      dna Margareta, nu l-am tinut mult in cuptor si chiar nu a iesit amar deloc…sincera sa fiu, nici nu ma gandisem ca ar putea deveni 🙂 Si nici nu s-a ars, a fost foarte bine, de fapt a iesit exact asa ca in poza, iar mie mi s-a parut destul de subtire cand l-am pus in oala de lut (ce-i drept, s-a mai ingrosat putin pana la final), dar cred ca n-ar strica nici daca e mai subtirel! acum ca mi-ati dat si ideea asta, sa stiti ca o s-o pun in practica, sa vad diferenta 🙂

  7. […] aveti la indemana, insa nu trebuie sa lipseasca ceapa, morcovii, rosiile si ardeii. Puteti folosi dovlecel, fasole verde, bame, bob, gogosari, conopida, […]

  8. […] obicei, hummusul se prepara cu tahini/tahina (se gaseste sub ambele denumiri), dar acum, neavand la indemana asa ceva, am ales sa inlocuiesc cu […]

  9. […] Untul de arahide, că doar el este vedeta acestei rețete, este de la SanoVita. Dar se poate pregăti și în casă, după placul vostru (l-am făcut și eu de multe ori după această rețetă). La fel și tahini! Eu am cumpărat de la Lidl tahini direct amestecat cu miere, așa că nu am mai adăugat îndulcitori deloc. Dacă doriți, vă puteți pregăti propriul tahini după rețeta de aici . […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.