conserve conserve uscate

Chipsuri din fructe

Chipsuri din fructe
 Probabil ca stiti deja cat sunt de gustoase si sanatoase…plus ca se pot folosi foarte bine si in prajituri (dau un gust si o aroma nemaipomenita)! Eu folosesc aceste chipsuri din fructe pe post de crackers sau prajiturele…pun bolul pe masa (nu doar pt decor, desi arata extraordinar) si ne tot servim…asa am asigurat niste gustari sau deserturi gustoase!
Siiiiiiiiiiiiii…nici nu sunt greu de facut. de data asta va arat chipsurile facute din fructe asortate, dar le puteti vedea si pe cele din capsuni, care sunt o minunatie! De asemenea, puteti citi si in aceasta postare cum le transform eu intr-un adevarat ingredient secret in prajiturele si diferite preparate speciale pentru copii, fara zahar.
 

Chipsuri din fructe

Chipsuri din fructe

Ingrediente Chipsuri din fructe:

  • diferite fructe asortate

Mod de preparare Chipsuri din fructe:

  1. se spala fructele, se curata de codite, coaja si frunze (daca e cazul)
  2. se feliaza fructele si se aseaza cu grija pe rafturile deshidratorului.
  3. se porneste deshidratorul si se seteaza pe 6- de grade pentru prima ora, dupa care se reduce la 40 de grade.
  4. se intoc fructele din cand in cand si se continua deshidratarea, pana cand acestea sunt complet uscate si se transforma in chipsuri.
  5. se pastreaza in pungi de hartie inchise etans.

 Au fost gata in cca 6 ore.  Mi-a placut f. mult ca mi-am putut face treburile, iar aparatul a „lucrat” la chipsurile mele:). Se pot face din toate fructele, dar parerea mea este ca cele mai gustoase sunt cele din mere, pere si ananas.

Aici aveti un filmulet cu deshidratoarele mele, sa va faceti o idee cam cum functioneaza:

Tip: daca nu aveti deshidrator, aceste minunatii se pot face si cu ajutorul cuptorului: pragatiti fructele la fel, taindu-le felii subtiri, apoi fie le asezati pe un gratar (ca sa se ventileze–varianta foarte buna), fie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le puneti in cuptor, la temperatura minima (eventual cu usa intredeschisa, ca sa permita aerului sa circule) si le lasati acolo cateva ore, pana se usuca (daca e nevoie, le mai intoarceti din cand in cand)…eventual, se mai pot lasa peste noapte la temperatura aerului, sa se desavarseasca uscarea.

Chipsuri din fructe

Chipsuri din fructe

S-ar putea să-ți placă și...

11 comentarii

  1. DiaMar-bucataria galbena spune:

    Imi plac foarte,foarte mult.Si Dianei care este fan fructe.Pup!

    1. adnia spune:

      ce bine e cand si copiii accepta fructele si legumele!

  2. Pai la cipsurile tale vad deja cateva utilizari:)

    1. adnia spune:

      si eu, si eu, Teo! dar deocamdata tura asta s-a dus…mai tb sa facem alte chipsuri!

  3. immm… par delicioase,esti o fericita ca ai acest aparat.As incerca si eu varianta cu cuptorul normal dar imi este frica ca nu iese,am incercat mai demult cu niste legume si mi-a iesit un dezastru…

  4. cdre ca sunt delicioase…la mine pe blog te asteapta un premiu…Te pup!!

  5. la cat sunt de scumpe fructele uscate in magazin, sigur se merita sa le faci acasa!

  6. Gabriela spune:

    Si mie imi plac chips-urile din fructe mai ales pentru ca sunt sanatoase si nu au grasimi. Tot chipsuri „coapte” ne putem face si din cartofi. Ideea am vazut-o la Lay’s Rumeniti in cuptor care sunt chips-uri din cartofi copti 🙂

    1. adnia spune:

      tiii, ce idee! n m-am gandit la asta!

  7. Anonymous spune:

    super ,eu am de vreo 2 ani si am facut portocale ,mere si banane ,am incercat si piersici dar nu au iesit bune ,cei drept le-am pus jumatati ,nu le-am taiat ,dar in sfarsit gasesc si eu pe cineva care foloseste acest aparat ,e super imi place ,mersi mult de informati
    te pup jolygina

    1. Dia Daria spune:

      jolygina, ma bucur ca ai trecut pe aici…eu am deshidratorul de vreo 2 ani si-l folosesc in fel si chip. usuc tot ce prind :)si, pe langa asta, il folosesc si pe post de cuptor, dupa metoda raw-vegana! daca te uiti pe aici, o sa vezi si niste minunati biscuiti „gatiti” cu ajutorul deshidratorului.
      te pup si te mai astept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.