retete vegetariene sosuri

Sos de masline facut in casa

Sos de masline facut in casa

Zilele trecute am incercat o reteta noua: Sos de masline facut in casa. De mult timp ma gandesc la idee asta si tot de mult o aman, din diverse motive. Insa, cum lipsa acuta de timp isi spune cuvantul, iar eu imi gandesc meniul zilei cand sunt in masina, la volan, in drum spre casa, evident ca totul trebuie sa fie simplu, gustos, rapid si cat mai sanatos.

Asa ca ideea unor cartofi pai la cuptor cu sos de masline facut in casa si o salata maaaare a venit rapid si ne-a entuziasmat. Mi-am dorit sa-l incercam si noi, in special pentru ca sosul acesta se numara printre ingredientele cheie din industria Fast food, unul din multele sosuri se adauga in sandvisuri gigant, shaorma, souvlaki, etc. El este unul dintre factorii „responsabili” care fac aceste preparate de-a dreptul irezistibile. Un sandvis este „uscat” fara sosuri, ce-ar mai fi shaorma, souvlaki, platourile Persia, etc. fara ele?

Asadar, iata ca le putem face si in casa, simplu, rapid si delicios, stiind sigur ce contin acestea. Ce-mi place la acest Sos de masline facut in casa este ca e atat de versatil! In functie de preparatul de baza cu care este asociat, il transforma complet intr-o minunatie.

Deci, unde putem folosi Sos de masline facut in casa? Simplu! In:

√ sandvisuri de tot felul

√ paste (puteti doar fierbe pastele, apoi amestecati cu sos de masline, putin busuioc si…gata!)

√ legume la cuptor (cum am servit eu cu cartofi pai copti)

√ salate de tot felul (ca dressing)

√ wrapuri

√ se poate pur si simplu servi ca atare, cu legume proaspete, crude, ori la aburi, etc.

De ce e nevoie pentru a prepara Sos de masline facut in casa?

  • cateva ingrediente (usor si rapid de gasit)
  • un blender bun, pentru a obtine cea mai cremoasa si fina consistenta

Luna trecuta am primit spre testare un super blender, G 21 Perfect Smoothie Vitality, pe care l-am pus la treaba serioasa. Am inceput cu clasicele smoothie-uri cu care v-ati obisnuit si pe care le-ati tot vazut si in proiectul meu permanent #smoothiecudia desfasurat pe retelele de socializare (proiectul a pornit in luna ianuarie, cand in fiecare dimineata, v-am intampinat cu micul dejun, smothie-ul zilei; incet, incet mi s-au alaturat tot mai multi prieteni iubitori de smoothie, iar acum, ori de cate ori postam un smoothie, folosim hashtagul #smoothiecudia ca sa facem un album tot mai mare–cel mai la indemana este sa-l cautati pe facebook, din Instastories au cam disparut mare parte din ele)

Am continuat cu o serie de supe-crema, foarte iubite la noi acasa (in ele pot sa ascund cam orice leguma pe care juniorul n-ar accepta-o altfel, desi n-are nicio problema cu gustul sau, ci doar cu denumirea).

Nivelul urmator a fost mai dificil, evident: hummus, sorbeturi si unturi vegetale. Pe toate le-a „rezolvat” blenderul, fara probleme.

Gasiti aici review-ul meu pentru acest blender, pe care il voi updata pe masura ce postez retetele create cu ajutorul sau, astfel incat sa fie cat mai complet.

De ce recomand cu toata inima G 21 Perfect Smoothie Vitality? (Il vedeti in actiune, video, aici)

Blenderul meu este unul exact ca acesta:

G21_blender_perfect_smoothie_vitality_4152_cappuccino

  • Pentru mine, blenderele profesionale, de mare viteza, nu reprezinta o noutate: chiar stiu cat de mult usureaza munca si viata noastra, in special in cazurile in care mai avem si o alimentatie mai speciala (vegana, raw-vegana, centratata pe alergii si intolerante alimentare, etc). Insa, trebuie sa recunosc, blenderele de mare viteza, de tip vortex sunt scumpe. „Calitatea costa!” am auzit de multe ori spunandu-mi-se. Si chiar asa este: daca vrei un produs performant si care sa te si sustina in treburile casnice zilnic, atunci nu poti face asta cu un pret mic.
  • Daaaar, ce vreau sa va spun ca, in cazul acestui blender, G21 Perfect Smoothie Vitality, pretul sau este mult mai scazut (aproape la jumate, sau chiar mai mult) fata de competitorii sai de mare viteza de pe piata. Fara a face rabat la calitate, va asigur! 
  • Daca pregatiti des asemenea preparate, ori cautati sa obtineti cele mai fine supe-crema si smoothie, atunci categoric merita sa investiti intr-un blender cu putere mare. Veti observa imediat diferenta intre un blender de duzina de 300-600W si unul de 1600+W cu 32.000 de rotatii pe minut!
  • G 21 Perfect Smoothie Vitality amesteca foarte bine toate tipurile de ingrediente, iar in cazul celor reci, nu le supraincalzeste. Asta permite obtinerea unui smoothie cu gheata minunat, un frappe, ori un sorbet din fructe congelate perfect!
  • G21 stie si poate sa transforme granele, nucile, alunele, semintele, etc. in cea mai fina faina integrala! Tot fara sa se supraincalzeasca, astfel incat sa va puteti bucura de toate calitatile nutritive din boabele/nucile/semintele preferate!
  • G 21 perfect Smoothie Vitality vine echipat cu un instrument special pentru impins ingredientele in cana blenderului, pentru a obtine cele mai fine piureuri, creme, etc. De asemenea, se poate opta pentru achizitia separata a unei cani extra, mai mici (cu tot cu capac si impingatorul special). Garantia este de 2 ani.

Reteta Sos de masline facut in casa

Sos de masline facut in casa 2

 

Sos de masline facut in casa

  • 150 grame masline fara samburi (eu am folosit masline Kalamata)
  • 125 grame maioneza (eu folosesc numai maioneza vegana, deci fara oua–de data aceasta am folosit maioneza din aquafaba–apa din conserva de naut)
  • 150 grame iaurt
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 1 rosie
  • zeama de la 1/2 lamaie (sau dupa gust–preferabil sa adaugati cate putin si s agustati, ca sa reglati aciditatea)
  • 2-3 catei usturoi (in functie de marime alor si dupa gust)
  • sare (piper, chili dupa gust)

Mod de preparare Sos de masline facut in casa:

  1. Se asaza toate ingredientele in blender
  2. Se fixeaza capacul si se asaza cana blenderului pe motor
  3. Se mixeaza ingredientele cateva secunde, pana la obtinerea consistentei dorite
  4. Se toarna sosul obtinut intr-un borcan de sticla, pe care-l inchidem ermetic
  5. Se lasa la rece pana in momentul servirii, dar minim 2 ore, sa se aseze aromele.

Daca va place aceasta reteta,Sos de masline facut in casa, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog.  Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

 

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. […] ce dovleceii sunt gata, îi puteți mânca așa simpli, cu salata preferată și sosul ales. Eu am avut o bunătate de iaurt făcut de mine cu o zi înainte, pe care l-am scurs, foarte […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.