prajituri

Guguluf cu vin fiert si ciocolata–Reteta Video

Guguluf cu vin fiert si ciocolata

O noua reteta de Craciun apare astazi in lumina internetului: Guguluf cu vin fiert si ciocolata! Ca de obicei, simpla, rapida, cu ingrediente la indemana si cu un aspect foarte frumos! Si bineinteles, nu poate fi trecut cu vederea, nu-i asa?

Orice reteta are cel putin 1 ingredient-vedeta. Ei bine, acest Guguluf cu vin fiert si ciocolata are chiar doua astfel de ingrediente! Pe primul l-ati ghicit deja din titlu, este vorba de un minunat vin rosu fiert, care aduna in el toata savoarea Craciunului. Al doilea ingredient-vedeta este untul Lurpak, de foarte buna calitate, pe care l-am folosit aici si pe care-l recomand cu drag.

In privinta vinului fiert, nu trebuie sa va faceti mari griji: alcoolul se evapora la prepararea termica. Tot ce ramane este un gust deosebit, delicat si subtil.

De ce am folosit Lurpak in reteta mea,Guguluf cu vin fiert si ciocolata ?

Pentru ca:

√ este un produs premium, calitate daneza (doar stim ca in retete avem nevoie, in primul rand, de calitatea inalta a ingredientelor, daca dorim un rezultat deosebit)

√ este ambalat in judetul Brasov, chiar in localitatea unde lucrez eu (asadar, ma leaga sentimente frumoase de produsul acesta)

√ este foarte versatil: se poate folosi atat crud, cat si preparat termic (la copt, fript, etc)

Decorul pe care eu l-am ales pentru acest Guguluf cu vin fiert si ciocolata este unul minimal: ciocolata amruie topita si fructe proaspete: feliute de portocale si merisoare romanesti (afine rosii). Pentru contrast si o imagine cat mai asemanatoare cu Craciunul, am adaugat si cateva buchetele de rozmarin (inca rezista in curte, a stat foarte bine sub zapada, desi n-as fi crezut acest lucru!)

Reteta Guguluf cu vin fiert si ciocolata

Guguluf cu vin fiert si ciocolata 2

Guguluf cu vin fiert si ciocolata–Reteta Video

  • 125 ml vin fiert si racit
  • 75 grame unt moale (eu am folosit sortimentul nesarat)
  • 125 grame faina alba de grau
  • 125 grame zahar pudra
  • 2 oua
  • semintele de la 1 pastaie vanilie
  • 1 lingurita condimente pentru vin fiert (macinate)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 30 grame pudra de cacao
  • Ciocolata amruie topita (fructe proaspete pentru decor)

Mod de preparare Guguluf cu vin fiert si ciocolata:

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade
  2. Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina; se lasa deoparte pana in momentul utilizarii
  3. Se amesteca intr-un bol incapator toate ingredientele uscate: faina, zahar, condimente pt vin fiert, cacao, zahar pudra; se lasa deoparte
  4. Se bat ouale cu 1 praf de sare (optional–eu nu prea am obiceiul sa adaug sare, mai ales cand folosesc unt sarat in retete; in acest caz, am adaugat) si semintele de la pastaia de vanilie
  5. Se adauga untul moale si se omogenizeaza
  6. Se adauga si vinul fiert; se omogenizeaza
  7. Se incorporeaza masa uscata de faina de mai sus, lingura cu lingura; se omogenizeaza. Nu va faceti griji daca, in acest stadiu, compozitia aluatului nu este una foarte fina, si mai intalniti bucatele de unt: ele se vor topi frumos la copt, iar prajitura va deveni una fina si matasoasa
  8. Se toarna compozitia in forma pregatita dinainte
  9. Se bate forma usor de masa, pentru a elimina eventualele bule de aer
  10. Se introduce forma cu prajitura la cuptor (180 grade, 25 min)
  11. Acest Guguluf cu vin fiert si ciocolata este gata atunci cand trece testul scobitorii si este elastic si ferm la atingere
  12. Se lasa la racorit in tava , dupa care se rastoarna pe platou si se decoreaza dupa plac.

Pentru a vedea mai bine ce si cum se intampla cu acest Guguluf cu vin fiert si ciocolata, mai bine urmariti filmuletul de mai jos si nu uitati sa va abonati la canalul meu, pentru a fi la curent cu toate retetele mele viitoare in timp real!

Daca va place aceasta reteta,Guguluf cu vin fiert si ciocolata, nu ezitati sa-mi lasati un comentariu pe blog. Va voi raspunde tuturor cu drag. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

 

S-ar putea să-ți placă și...

3 comentarii

  1. nita anca- georgeta spune:

    absolut fabulos!felicitari!

    1. Multumesc mult!

  2. […] Si pentru ca vorbim despre aluatul fragedo-foietat, e suuuper-rapid si usor, pe cuvant! Si nici nu da gres vreodata! Si e gata in maxim 5 minute! Si e minunat! Si…sa va mai spun? Aveti nevoie doar de 3 ingrediente, dar sa fie de buna calitate! Asa am facut si eu aici: am folosit  excelentul unt Lurpak, cel pe care l-ati vazut si in compozitia Coronitei de Craciun , a tortului cu blat de turta dulce si crema Snickers, a Prajiturii de Craciun cu fructe uscate si a Gugulufului cu vin fiert si ciocolata). […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.