aperitive Fara oua retete vegetariene

Aperitiv cu castraveti si crema de branza cu nuci

aperitiv cu castraveti si crema de branza cu nuci 2

Aperitiv cu castraveti si crema de branza cu nuci

Aperitivele sunt, categoric, punctul de sprijin al oricarei mese festive, si nu numai. Iar daca se mai pregatesc si rapid, cu putine ingrediente la indemana, atunci am gasit reteta perfecta. In aceasta categorie de „rapid, ieftin, gustos, frumos si sanatos” intra si acest preparat, aici de fata. Este gata in mai putin de 10 minute, garantat! Iar efectul e, iarasi, garantat cu un „wow”!

P.S. Ce este interesant la aceasta „reteta” este faptul ca nu ai nevoie de ingrediente exacte, totul se poate aproxima, adapta, etc. dupa gust.

Reteta Aperitiv cu castraveti si crema de branza cu nuci

peritiv cu castraveti si crema de branza cu nuci 00

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se spala castravetelii si se sterg cu servetelul, dupa care se curata de coaja (optional)
  2. Se taie castravetii in cate 4 bucati aproximativ egale.
  3. Cu ajutorul unei cozi de lingurita se scobeste jumatate din continutul castravetilor, cu atentie sa ramana un fund destul de gros, precum si margini. Practic, se vor crea niste paharele din castraveti. Se lasa castravetii deoparte.
  4. Se prepara crema de branza: intr-un bol se amesteca branza cu sare si untul de nuci (pulpa de nuci/nucile rase, dupa caz).
  5. Crema obtinuta se transfera intr-un sac a poche si se umplu castravetii (daca nu aveti sac a poche, puteti folosi o punguta pe care o taiati usor la un varf, sau se umplu castravetii cu crema ajutadu-ne de o lingurita)
  6. Aperitivul cu castraveti si crema de branza cu nuci se asaza pe platou si s edecoreaza cu germeni proaspeti si verdeturi.
  7. Se servesc imediat, sau se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta Buna!

Daca va place acest aperitiv, nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

S-ar putea să-ți placă și...

3 comentarii

  1. catalina spune:

    Minunat!Un aperitiv deosebit:gustos,sanatos,elegant!Azi e ziua onomastica a soacrei mele si,pentru ca are o venerabila varsta(87ani!),ii pregatesc eu totul.Chiar imi mai trebuia cea pentru aperitiv.Nu-i niciun bai pentru un pic de branza de vaci,avand in vedere ca azi sunt Floriile si e dezlegare la peste!Multumesc pentru idee,imi voi face praf musafirii!O zi frumoasa!

    1. vaaaai, ce ma bucur ca te-am nimerit la fix cu ideea asta! la multi ani soacrei talesi cat mai multi ani frumosi si senini!

  2. […] Castraveti cu crema de nuci si branza […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.