conserve conserve de legume retete vegane

Salata de vinete cu dovlecei la borcan

salata de vinete cu dovlecei la borcan

Reteta de salata de vinete cu dovlecei, este una extrem de simpla. Eu o pregatesc atunci cand nu mai am loc in congelator (pe care de obicei il umplu cu fructe). Sunt o mare iubitoare a retetelor cu vinete si nu ratez nicio ocazie sa le pregatesc in fel si chip! Puteti reduce cantitatile  si sa consumati salata de vinete cu dovlecei pe loc. Pana la urma, si aceasta face parte din retetele de vara simple si gustoase!

Reteta Salata de vinete cu dovlecei la borcan:

salata de vinete cu dovlecei la borcan 1

Salata de vinete cu dovlecei la borcan

  • 2 kg vinete
  • 1 kg dovlecei
  • sare grunjoasa dupa gust
  • ulei pentru sigilarea borcanelor

Mod de preparare Salata de vinete cu dovlecei la borcan:

  1. Se coc vinetele (eu le-am copt pe gratar, dar se pot coace si in cuptor, pe plita sau in tigaia grill, pe aragaz)
  2. Se lasa vinetele la racorit, dupa care se curata cu grija si se pun la scurs intr-o sita de plastic (nu din metal, sa nu oxideze) asezata peste un castron incapator.
  3. Vinetele coapte se lasa la scurs cateva ore (sau peste noapte)
  4. Dovleceii se spala, se curata de coaja (optional), se taie bucati si se fierb in apa cu sare, sau la abur (varianta mea)
  5. Se lasa dovleceii la racit.
  6. Se toaca vinetele si dovleceii, cu ajutorul unui satar de lemn sau plastic si se amesteca bine cu sarea prevazuta in reteta.
  7. Salata de vinete cu dovleci astfel obtinuta se asaza in borcane.
  8. Deasupra salatei de vinete cu dovlecei se toarna cate un strat de ulei, care are rolul de a impiedica aerul sa patrunda in borcane.
  9. Se pun capacele si se inchid bine borcanele
  10. Borcanele astfel pregatite se asaza intr-o cratita mare cu apa si se porneste focul (mic).
  11. Borcanele cu salata de vinete cu dovlecei se fierb in aceasta baie de apa pentru sterilizare (20-25 min) din momentul in care apa incepe sa fiarba
  12. Dupa aceasta operatiune, borcanele se scot din apa si se invelesc in paturi, lasandu-se sa se raceasca lent pana a doua zi (dunst).
  13. De acum, borcanele cu salata de vinete cu dovleceie pot fi transferate in camara, iar in sezonul rece se pot folosi ca atare, sau se pot adauga in diferite sosuri, tocanite, etc.

Pofta buna!

Daca va place aceasta reteta, salata de vinete cu dovlecei , nu ezitati sa-i acordati 5 stelute in chenarul de mai jos si sa-mi lasati un comentariu pe blog. Nu uitati ca aveti si posibilitatea sa distribuiti reteta pe retelele de socializare, pentru a veni in ajutorul celor ce au nevoie de ea. Multumesc!

S-ar putea să-ți placă și...

6 comentarii

  1. […] greceasca de vinete cu feta are o consistenta cremoasa, poate fi servita atat sub forma de salata, cat si ca dip. Poate, cu succes, sa stea pe masa printre aperitivele festive, sau se poate servi […]

  2. Otelea Emilia spune:

    Este super.Imi place,o voi face si eu.Multumim pt.reteta.

  3. MARIANA spune:

    E tare buna.

    1. Asa este!

  4. […] o consistenta cremoasa, poate fi servita atat sub forma de salata, cat si ca dip. Poate, cu succes, sa stea pe masa printre aperitivele festive, sau se poate servi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.